sobota, 5 października 2013

Kanapki z relishem awokadowo-mangowym

W dzisiejszym poście umieszczam eksperyment smakowy z bloga Fun & Taste, czyli relish z mango i awokado (dla niewtajemniczonych "relish" to po prostu pociapane w kosteczkę owoce/warzywa jako dodatek do dań :)) Uważam, że to świetne źródło dobrych tłuszczów i witamin. Do wykonania zużyłam:
  • pół awokado
  • pół mango
  • pół czerwonej cebuli
  • trochę kolendry
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól i pieprz
  • natkę pietruszki jako ozdobę
  • 2 kromki chleba Pro body
Awokado, mango i cebulę kroimy w kosteczkę. Dodajemy siekaną zieloną kolendrę lub rozgniatamy ziarenka i dodajemy do reszty. Przyprawiamy solą i pieprzem wg uznania. Odkładamy do lodówki, aby wszystko się schłodziło. 2 kromki chleba pro body dzielimy na pół i nakładamy powstały relish. Ja nałożyłam mniej więcej połowę przygotowanej mieszanki. Porcja pokazana na zdjęciach ma 440 kcal, sam relish ma 226 kcal. Spróbujecie?


Ps. Przepraszam za długą nieobecność na blogu, mam nadzieję, że uda mi się nadrobić zaległości :)